Kerst

Verdien een ster in je eigen keuken met het WAYOOH kerstmenu

De kerstdagen staan weer voor de deur. Omdat we dit jaar de feestdagen een beetje anders vieren dan normaal, wil het nog niet zeggen dat je niet kunt genieten van een overheerlijk menu. Ga lekker zelf aan de slag in je eigen keuken. Moeilijk? Stress? Welnee! Met WAYOOH gaat dat helemaal goed komen. Hoe? Volg het driedaagse stappenplan en zet zonder stress en met een grote glimlach een restaurantwaardig 4 gangendiner op tafel.

Wat staat er op het menu?

Voorgerecht
Hollands trots met een Oosterse twist

Tussengerecht
Soepje van gepofte pompoen met olijven-specerijenkruim

Hoofdgerecht
Een feest van groenten met perfect gebraden entrecote en rozemarijn-jus

Nagerecht
Dessert van pure chocolade met liefde en passie

Loopt het water je al in de mond? Mooi! Dit kan jij namelijk helemaal zelf maken en zo zorgen voor een onvergetelijke en bijzonder smakelijk kerst. Wil je liever vegetarisch eten? Bij elk gerecht staat indien nodig een vegatip vermeld. Veel succes!

Relax en volg het stappenplan
De opbouw is bewust verdeeld over drie dagen.

Door op deze manier te werken verdeel je de inspanningen over meer dagen, heb je een duidelijk overzicht en beloof ik een 100% ontspannen verloop van je kerstdiner. In restaurants noemen ze deze werkwijze ‘mise en place’ . Geloof me, als je jezelf eenmaal deze manier van werken aanleert, wil je nooit meer anders.

Tussen het ontspannen koken door is er dan tijd voor een extra glas wijn of een goed glas bubbels. Er is ruimte voor spelletjes, lachen en een goed gesprek.

Kortom geniet van een fijne kerst.

Voordat we beginnen
We gaan eens een keer lekker uitpakken.

Belangrijk: zorg voor voldoende kleine pannetjes. Heb je die niet zorg dan dat je zeker 20 kleine bakjes hebt om eten in te doen. Lekker overzichtelijk werken begint bij goede spullen.

Verder een maatbeker, weegschaaltje en een staafmixer. Er is een verschil tussen gerechten maken (recepten volgen) en het organiseren in de keuken (deze werkvolgorde). Deze werkvolgorde is je organisatie. Hiermee zorg je dat alles vlekkeloos verloopt. Het zorgt voor rust in de je hoofd en in je keuken.

De planning
Dag 1 – voorbereiding – circa 4 uur
Dag 2 – combineren en smaken creëren – circa 3
Dag 3 – ordenen en klaarzetten – overdag circa 1 uur
Dag 3 – plannen, afmaken en genieten – avond

Klik hier voor de boodschappenlijst

Daar gaan we!

Klik hier om te beginnen.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.