Mixedgrill: WAYOOH! Ramom Beuk helpt je in de keuken

Het aanbod in kookboeken is enorm. Vele daarvan richten zich op de ervaren thuiskok en staan vaak ook nog vol met obscure ingrediënten. De beroemde kok en kookboekenschrijver Ramon Beuk pakt het met zijn nieuwste boek WAYOOH! helemaal anders aan.

Zijn boek is voor iedereen wiens taak het is om ‘s avonds een lekkere en voedzame maaltijd op tafel te zetten en ook de boodschappen daarvoor in huis moet halen. Al die mensen die dagelijks aan de slag moeten in de keuken én de supermarkt krijgen de nodige hulp van Ramon Beuk. Met de adviezen en recepten uit WAYOOH! kook je lekker én efficiënt.

In WAYOOH! heeft Beuk namelijk de recepten heel slim gebundeld. Van te voren kies je of je de 3, 5 of 7 dagen vooruit wil werken. Daarna kun je in het boek met een QR-code direct een boodschappenlijst op je telefoon zetten. Met deze boodschappen kook je dus gerechten voor meerdere dagen. Dat heeft een aantal voordelen, met als belangrijkste dat je vrijwel alles opmaakt.

Ingrediënten

Bij veel kookboeken haal je voor een recept vaak iets in huis dat je daarna nooit meer gebruikt. Berucht zijn bijvoorbeeld de boeken van Yotam Ottolenghi, waaruit je heerlijk kunt koken, maar wel met kostbare berberisbessen of gedroogde hibiscus blijft zitten. Bovendien moet je ook nog eens goed zoeken om deze ingrediënten te vinden.

De recepten van Ramon Beuk bevatten alleen ingrediënten die je makkelijk kunt vinden en die tegelijkertijd wel erg lekker zijn. Dat is misschien nog wel lastiger dan een luxe recept bedenken. De gerechten uit Wayooh! wil en kan je dus elke dag eten. Ze zijn gezond, lekker, voedzaam en prima te bereiden. Ook fijn is dat bij elk recept een tip staat om het gerecht vegetarisch te maken.

Experimenteren

Naast deze superhandige recepten en boodschappenlijstjes heeft Ramon Beuk ook nog eens allerlei slimme tips toegevoegd. Bijvoorbeeld over hoe je nu echt goed vlees moet bakken of hoe je kan experimenteren door elementen uit verschillende gerechten te combineren. WAYOOH! is het ideale zelfhulpboek voor iedereen die zijn dagelijks koken naar een hoger niveau wil brengen. Ramon Beuk schiet daarbij te hulp.

Naast het boek zijn er bijvoorbeeld heel veel filmpjes gemaakt. Deze zijn te openen met behulp van een QR-code. Hiermee leer je verschillende groenten bereiden, rijst of pasta koken, je oven goed gebruiken en slim gebruik maken van je vriezer. WAYOOH! Da’s handig!

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.