Kerstmenu derde dag avond

De Avond (plannen, afmaken en genieten)

Voorwerk  

  • Verwarm je oven voor op 65 graden op de hete lucht stand.   
  • Schuif de soepborden en de vis in de oven (Let op! Het is heel belangrijk de vis met plastic afgedekt te laten. Bij deze lage temperatuur kan dat gewoon.)  

1. Klaarzetten voorgerecht

(Check de video voor extra instructie)


Voorgerecht  

Het voorgerecht afmaken  

  • Leg vier borden op het werkblad  
  • Spuit de knolselderijpuree op de borden  
  • Verdeel de groenten over de borden  
  • Verdeel de haring over de groenten
  • Spuit puntjes wasabi mayo op de groenten  
  • Bedruppel het gerecht met de dressing  

 Geniet van het voorgerecht! 
(En maak je geen zorgen over de vis in de oven. Dat kan nooit misgaan bij 65 graden.)
(*vervang voor de vegetarische versie de haring door de gepofte sjalotten) 

 (Check de video voor extra instructie) 


Soep (tussen gerecht)  

De soep afmaken:  

  • Leg alle ingrediënten voor de soep klaar  
  • Haak basilicum fijn en meng het in een bakje met wat olie,.  
  • Verwarm de soep en puren nogmaals met de staafmixer  
  • Haal de borden uit de oven.  
  • Haal de vis uit de oven en verdeel het over de warme borden.  
  • Laat de oven aan staan op 65 graden
  • Verdeel de tomaten over de vis
  • Garneren met blaadjes basilicum
  • Bestrooien met de specerijen kruim
  • Schep de soep naast de vis in de borden  
  • Bedruppel met de kruidenolie
  • Voordat je aan tafel gaat: Schuif het vlees, de borden voor het hoofdgerecht en alle groenten voor het hoofdgerecht (met plastic afgedekt) in de oven.  
  • Geniet van de soep. Eet smakelijk!

(*Verbrokkel voor de vegetarische versie de geitenkaas. Meng deze vlak voor het serveer door de olijvenkruim) 

(Check de video voor extra instructie) 


  1. Hoofdgerecht

Het vlees  

  • Haal het vlees uit de oven en laat het op het werkblad staan.  
  • Verwijder het plasticfolie van de groenten borden, laat de borden met groenten in de oven staan en zet de oven op 90 graden. 
  • Verhit een pan met anti aanbaklaag tot deze goed heet is 
  • Voeg 2 el olie en ½ el boter toe  
  • Bak het vlees aan elke kant 1 minuut aan, neem het vlees direct uit de pan en leg op een bordje. 
  • Bak de bimi in dezelfde pan 2 minuten aan, blus af met wat bouillon en maak op smaak met wat zout.  

 (Check de video voor extra instructie) 

  • Verwarm de saus 
  • Haal alle borden uit de oven.   
  • Verdeel de warme borden over de werkbank  
  • Maak de borden op volgens de instructies  

Vega optie  
*Rooster voor de vegavariant de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Laat even afkoelen en voeg toe aan de rozemarijn jus. 

(Check de video voor extra instructie) 


  1. Nagerecht
  • Zet de oven op 190 graden 
  • Plaats de kopjes met chocoladetaartje in de oven 7 minuten in de oven 
  • Zet alles klaar voor het afmaken van het dessert  
  • Haal de kopje met een doek of ovenwanten uit de oven en stort ze uit op het werkblad.  
  • Maak de borden op volgens de instructies in de video  

(Check de video voor extra instructie) 


 Nazorg  

Mocht je na de kerst eten over hebben, volg dan de handige restverweringsinstructies op pagina 276 in het boek WAYOOH  

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.