Basis ingrediëntenlijst

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook zeker voor koken. Een basisvoorraad is onmisbaar en super handig als je straks lekker aan de slag gaat met de recepten in de weekmenu’s. Wellicht heb je al een aardige voorraad staan. Zo niet, dan is het best even een flinke boodschappenlijst als je start, maar beloofd, het is zeker de moeite waard! De basislijst bestaat uit ingrediënten die langer houdbaar zijn en die je vaak nodig hebt als je dit boek gaat gebruiken.

Je krijgt bij iedere week een boodschappenlijst met verse producten maar ook een lijst met basis ingrediënten die je nodig hebt. Check met deze lijst of je basisvoorraad aangevuld moet worden.

Vers
uien (zowel rode als de gewone gele ui)
knoflook
rode peper
aardappelen
limoenen
citroenen
eieren
roomboter
slagroom*
melk*
*Je kunt hier ook kleine houdbare pakjes van kopen.

Verse kruiden
(In pot in de vensterbank zetten)
munt
basilicum
In de vriezer
tijm
rozemarijn

Kruiden en specerijen (smaakmakers)
Peper & zout (uit de molen)
suiker
kippenbouillonblokjes
runderbouillonblokjes
nootmuskaat
kerriepoeder
chilipoeder
(gerookt) paprikapoeder
kaneelpoeder
cacaopoeder
gemalen koriander
citroengraspoeder
gemberpoeder
oregano
kaneelpoeder
shoarmakruiden
jeneverbessen
kruidnagels
laurierblaadjes

Noten
pijnboompitten
zonnebloempitten
gezouten pinda's
cashewnoten
pompoenpitten
walnoten/pecannoten
hazelnoten

Rijst, pasta, meel en granen
Pastasoorten (bijvoorbeeld penne en spaghetti)
macaroni
rijst
risottorijst
couscous
quinoa
bloem
paneermeel
afbakbroodjes wit/bruin
pitabroodjes

Flessen, potten, blikken
sojaolie
olijfolie om in te bakken
olijfolie extra vierge
witte wijn
rode wijn
witte- en rode balsamicoazijn
natuurazijn
sojasaus
ketjap
linzen
borlottibonen
zwarte bonen
mais
augurken
kappertjes
zongedroogde tomaten op olie
groene en zwarte olijven zonder pit
grove + gladde mosterd
honing
pindakaas
tomatenpuree
kokosmelk
tomatenketchup
mayonaise
sambal